Print Friendly, PDF & Email

Bloemen worden al sinds mensenheugenis gebruikt bij uitvaarten. Bloemen zijn een tastbare manier om respect te tonen voor de overledene en steun te betuigen aan de nabestaanden. Tevens maskeerde de geur van bloemen ongewenste luchtjes in de tijd voordat er goede opbaartechnieken beschikbaar waren. Bij sommige uitvaarten werden er zoveel bloemstukken aangeleverd dat deze niet meer bij de uitvaartkist in de rouwkoets pasten. Er ontstond een vraag naar specifieke vervoersmiddelen voor de bloemen bij uitvaarten.

Zo werd er dan ook begin jaren ’20 van vorige eeuw een speciale bloemenkoets voor uitvaarten ontwikkeld. Een plat laadplateau werd op een onderstel van een rijtuig bevestigd. Hierop werd een verhoging  gebouwd zodat de bloemen goed vervoerd konden worden en mooi worden gepresenteerd tijdens de rit.

 

Deze bloemenkoets heeft dienst gedaan vanaf de vroege jaren ’20 tot ’50 van de vorige eeuw.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de bloemenkoets ontmanteld en werd het laadplateau op een Packard personenauto geplaatst. Zo ontstond de eerste open bloemenauto.

De eerste open bloemenauto van de firma: een speciaal aangepaste Packard (begin jaren ’50).

Tegenwoordig heeft Van der Lans & Busscher meerdere open bloemenauto’s in verschillende kleuren in haar wagenpark: zwart, wit en grijs. Hiermee kan er altijd een passende open bloemenauto worden ingezet.

Cadillac zwart - Open Bloemenauto Cadillac wit - Open Bloemenauto

Cadillac grijs - Open Rouwauto/Bloemenauto

De hedendaagse zwarte, witte en grijze open bloemenauto’s.

De grijze bloemenauto is ook geschikt om de uitvaartkist mee te vervoeren. Deze heeft dus een dubbele functionaliteit: het is een open bloemenauto en tevens een open rouwauto.

Als u verwacht dat er veel bloemstukken vervoerd moeten worden op de dag van een uitvaart, denk dan aan de mogelijkheid om deze te vervoeren met de speciale open bloemenauto’s. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale uitvaartondernemer.