Print Friendly, PDF & Email

Met deze unieke 100% elektrische Tesla Rouwauto is het laatste vervoer zonder belastende uitstoot voor het milieu.

Zie hoe deze auto tot stand is gekomen en bekijk meer achtergrondinformatie in deze video’s.

Bekijk de video op AD.nl – Nederlandse primeur: Tesla omgebouwd tot rouwauto

In opdracht van Van der Lans & Busscher Staatsievervoer uit Den Haag ontwikkelde carrosseriebouwer RemetzCar uit Lisse de eerste volledig elektrische Tesla rouwwagen. “Het is een échte wereldprimeur”, glundert directeur Jan Busscher trots. “Wij zetten al jaren vol in op groen en duurzaam. Omdat er echter niet eerder een elektrische auto was met een actieradius van tenminste 350 kilometer hebben wij de stap naar volledig elektrisch nooit eerder willen zetten.”

De Tesla rouwwagen – modern rouwvervoer voor een stijlvol, milieubewust en stil afscheid – is voor het eerst te zien tijdens de Uitvaart Vakbeurs 2016 (28 t/m 30 september in de Evenementenhal Gorinchem) in de stand van ‘Parumo, partners in uitvaartmobiliteit’ (stand 115).

“Vanuit onze uitstekende ervaringen hebben wij ook voor het verlengen van de Tesla S gekozen voor het vakmanschap van RemetzCar uit Lisse”, zegt Jan Busscher. “RemetzCar is de enige carrosseriebouwer in Nederland die gespecialiseerd is in het verlengen van luxewagens, executive auto’s en ‘special purpose’ voertuigen. Met dit unieke duurzame project hebben zij werkelijk uniek werk geleverd.”

Exterieur en interieur

Voordat de aluminium carrosserie van de Tesla S door midden werd gezaagd, is eerst de 600 kg zware lithium-ion accu onder de auto verwijderd. Dankzij de verlenging met 80 cm heeft de auto nu een lengte van 5,77 meter. In het ontwerp is volledig rekening gehouden met de originele belijning van de Tesla om het sportieve karakter te behouden. De spitse neus met daarachter de volledig doorgetrokken glazen zijwanden en het glazen dak zorgen voor een strakke uitstraling. Het interieur is voorzien van een separatiewand met ruit, een handmatig uitschuifbare vloer voor één uitvaartkist, aan weerszijden een bloemenrek en een praktische opbergruimte onder de vloer. En dat alles tot in detail fraai afgewerkt.

Van der Lans & Busscher Staatsievervoer

Van der Lans & Busscher verzorgt al meer dan 118 jaar vervoer voor uitvaarten. Het bedrijf dat – met moderne auto’s in tal van kleuren, oldtimers en tal van andere bijzondere voertuigen – over een zeer uitgebreid wagenpark beschikt, is in staat het rouwvervoer door heel Nederland te verzorgen.

RemetzCar

RemetzCar uit Lisse richt zich met name op high-class verlengingen en exterieur/interieur modificaties van luxe voertuigen voor klanten over de hele wereld. Het bedrijf combineert al tientallen jaren de modernste technologie met ouderwets vakmanschap waarbij aandacht voor detail en perfectie het fundament is.

Het nieuws over de eerste volledige Elektrische Tesla Rouwwagen is veelvuldig opgepakt: