Print Friendly, PDF & Email

Jill Verweijen studeert sinds 2014 Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en presenteert nu haar afstudeerproject. Voor haar afstudeerwerk heeft ze ervoor gekozen om als onderwerp de uitvaartbranche vast te leggen. Na het overlijden van haar oma raakte ze namelijk erg geïnteresseerd in alle mogelijkheden die er zijn om uitvaarten persoonlijker en individueler te maken. Met name de manier waarop ondernemers in de branche hun diensten en producten presenteren aan de buitenwereld vond zij boeiend.

Voor haar afstudeerwerk bezocht ze de Uitvaartvakbeurs in Gorinchem en maakte ze een reportage over vrouwelijke kistdragers. Met die opgedane inspiratie klopte ze ook aan bij Van der Lans & Busscher BV – Staatsievervoer. Ze wilde graag de dagelijkse operationele kant en bedrijfsvoering van ons als toeleverancier van vervoer bij uitvaarten op de gevoelige plaat vastleggen. Het was voor ons erg leuk om haar te ontvangen en mee te maken  hoe zij dat realiseerde. Hieronder ziet u een voorproefje van het eindresultaat.

Haar totale afstudeerwerk zal zij tot en met donderdag 11 juli 2019 tentoonstellen (KABK, Prinsessegracht 4, 2514 AN Den Haag). Haar overige werk (ook niet uitvaart-gerelateerd) kunt u zien op haar website: https://jilllouiseverweijen.com/.