Print Friendly, PDF & Email

Op 29 mei organiseerden Van der Lans & Busscher BV, De Helpende Hand BV en Post Mortem BV een informatieavond over Etiquette en Protocollen bij uitvaartvervoer. Nu klinkt dit misschien als een saaie avond over regels en wetten, maar door goede uitleg door gastsprekers en praktijkvoorbeelden is er een leuke en informatieve bijeenkomst neergezet. Protocollen zorgen namelijk voor een goede uitvoering van de gebeurtenissen rondom uitvaarten. Etiquette zorgt voor goede omgangsvormen tussen de verschillende betrokken personen.

Uitvaartrally

Etiquette en protocol zijn van groot belang bij vervoer tijdens uitvaarten en rally’s…

Protocol en Etiquette in de praktijk

Nu is het niet voor iedereen even makkelijk om het belang van regels en richtlijnen goed in te schatten en deze toe te passen in de praktijk. Tijdens deze informatieavond voor verschillende uitvaartondernemers werd veel aandacht besteed aan hoe protocollen en etiquette bijdragen aan een goede en veilige dienstverlening in de uitvaartbranche.

Gastsprekers

Hans Bleijerveld (auteur van Protocol & Etiquette rondom de uitvaart) kwam als eerste gastspreker uitleg geven over deze onderwerpen. Hij lichtte op duidelijke wijze de oorsprong van deze regels en omgangsvormen toe en gaf praktijkvoorbeelden.

Iedereen luistert aandachtig naar dhr. Hans Bleijerveld

Tweede spreker Richard de Grootmeervoudig deelnemer aan de rally Parijs – Dakar en gekoppeld aan Brandweer Zonder Grenzen, vertelde hoe ook bij deze uitputtende races protocol en etiquette van groot belang zijn. Zijn bijdrage gaf een helder inzicht in hoe gedragsregels en omgangsvormen op allerlei manieren terug te vinden zijn in ons leven en hoe ze ook bij grote evenementen een belangrijk onderdeel zijn.