Print Friendly, PDF & Email

In dit artikel staan we stil bij onze samenwerking met Van der Helm uitvaartzorg. We beschrijven hoe de onderneming is ontstaan en is gegroeid door de jaren heen.

Switch naar uitvaartzorg

Edward van der Helm (1976) groeide op in Nootdorp en werkte voorheen in een kledingzaak. In de winkel raakte hij aan de praat met iemand die in de uitvaartbranche werkzaam was. Edward raakte geïnteresseerd en al snel liep hij een dag mee met een facilitair bedrijf in de regio. Hij werd meteen in het diepe gegooid en hielp volledig mee met de verzorging en het vervoer van overledenen. Het werk beviel hem zo goed dat hij besloot om een carrière-switch te maken.

Individueel en aandacht

Na een paar jaar gewerkt te hebben als overledenenverzorger en mortuarium-medewerker begon hij als algemeen assistent bij een onafhankelijke uitvaartondernemer: Raateland/Greeve Uitvaartverzorging aan de Sammersweg in Den Haag/Rijswijk. Daar leerde hij door in het vak: uitvaart-assistent, rouwkamermedewerker, chauffeur en uitvaartverzorger. Raateland/Greeve was van origine een onderneming met een rooms-katholieke grondslag. Door de verscheidenheid van levensbeschouwingen en culture achtergronden in de omgeving kreeg hij echter al snel ervaring in de dienstverlening voor de hele diversiteit van de bevolking. Hij merkte dat het volgen van protocol, tradities en “zo hoort het nou eenmaal” voor nabestaanden minder belangrijk werd. De focus kwam meer om individueel maatwerk, persoonlijke dienstverlening en aandacht. Edward kreeg het meeste voldoening uit zijn werk wanneer hij een uitvaart een echt persoonlijke invulling kon geven voor de wensen van nabestaanden en “net dat dingetje extra” te kunnen doen.

Zelfstandig

Het logo van Van Der Helm uitvaartzorg. Bron: vdhuz.nl

Toen in 2009 Raateland/Greeve (RGU uitvaartzorg) werd overgenomen door een landelijk opererende uitvaartonderneming maakte Edward de keuze om voor zichzelf te beginnen. Zo ontstond op 1 mei 2009 Van Der Helm uitvaartzorg (VDHUZ). Hij richtte zich, naast de voor hem bekende regio Den Haag / Rijswijk, vooral ook op uitvaarten in de regio Nootdorp / Pijnacker / Leidschendam en Voorburg. Dit bleek al snel een goede stap te zijn geweest. Door zich lokaal te profileren groeide zijn bekendheid en ontstond er al snel de mogelijkheid om verder te groeien. Sinds 2012 is hij een nauwe samenwerking aangegaan met Patricia Schols. Patricia is ook geen onbekende in de uitvaartbranche, Samen bouwden zij het bedrijf verder op. Patricia Schols is inmiddels compagnon/mede-eigenaar van de onderneming.

Edward van der Helm en Patricia Schols met een leuke selectie van bijzonder staatsievervoer. Foto: VDHuz.

Divers en lokaal

Ondertussen zijn er eigen uitvaartlocaties in Nootdorp, Pijnacker en Leidschendam-Voorburg. Hier kunnen nabestaanden lokaal gebruik maken van diverse faciliteiten zoals 24-uurskamers. Zo wordt er persoonlijke en kwalitatieve dienstverlening verzorgd. Ook heeft Edward in 2014 De Uitvaartwinkel in Leidschendam geopend. Dit is een winkel waar men laagdrempelig kan binnenstappen voor advies en de mogelijkheden bij het verwezenlijken van wensen bij uitvaarten. Edward heeft nu een sterk team van collega’s en medewerkers om zich heen waarmee hij samen kwaliteit en betrokkenheid levert in de uitvaartzorg.

Samenwerking

Juist die verschillende mogelijkheden in het vervoer bij uitvaarten en de persoonlijke benadering maken dat Van der Helm & Schols zo graag samenwerken met Van der Lans & Busscher BV. Met de verschillende locaties, de persoonlijke aandacht, en individuele benadering is Van Der Helm uitvaartzorg een bekend fenomeen geworden in de regio. We zien dan ook uit naar een langdurige voortzetting van onze prettige samenwerking!