Print Friendly, PDF & Email

Met onze bedrijfsgeschiedenis die teruggaat naar 1896 kennen we natuurlijk ook uitvaartondernemers die al jarenlang gebruik maken van onze dienstverlening. Zo is de firma Innemee al sinds de jaren ‘30 een begrip in de Haagse uitvaartbranche.

Tweede Klasse Uitvaart, jaren ’30

Innemee richtte zich in die periode vooral op het chique segment van Den Haag, met vooral 1e en 2e klasse uitvaarten.

Deze uitvaarten waren herkenbaar door rijtuigen met versieringen en lantaarns met veel assisterend personeel. Ze hadden daarvoor hun eigen rijtuigen en paarden. Voor aanvulling kwamen ze echter terecht bij de Gebroeders Van der Lans. In de vooroorlogse periode werd de samenwerking alleen maar hechter na diverse overnames van andere vervoersbedrijven door Gebroeders Van der Lans.

Op deze foto is een prachtig voorbeeld van zo’n 2e klasse uitvaart. Drie bedienaren lopen voor de koets met overledene uit. Daarachter ziet u verschillende volgrijtuigen met daarnaast begeleidende dragers. Ook de jassen van het personeel waren bijzonder: zwarte jassen versierd met nestels. De zichtbare witte boord door de open kraag was kenmerkend voor de kwaliteit die bij de firma Innemee hoorde.

Na de oorlog kwam de echte overgang van paard en wagen naar gemotoriseerd vervoer en begon ook het einde van de klassenindeling bij uitvaarten. Maar nog steeds staan de namen “Van der Lans & Busscher BV” en van “Monuta Innemee” voor bijzondere kwaliteit in de uitvaartbranche en zijn we erg trots op onze lange samenwerking!