Print Friendly, PDF & Email

Van der Lans & Busscher is sinds 1896 gespecialiseerd in rouwvervoer. Een bijzondere vorm van vervoer, die vraagt om aangepaste wagens waarin overledenen en nabestaanden op een waardige manier worden verplaatst. Het wagenpark is de afgelopen jaren flink vernieuwd en verduurzaamd. Ook in de uitvaartbranche neemt duurzaamheid een steeds prominentere plek in. Nieuwe alternatieven winnen aan populariteit, meer nabestaanden maken keuzes voor diensten en producten die minder belastend zijn voor het milieu. Zo houden we onze aarde ook leefbaar voor toekomstige generaties.

Inspelen op de toekomst

Rouwvervoer maakt een belangrijk onderdeel uit van elke uitvaart. Wij kijken graag vooruit. Investeringen worden gemaakt voor de langere termijn. Een rouwauto wordt immers over het algemeen jarenlang gebruikt. Daarom spelen we alvast in op de toekomst. Bij de aanschaf en bouw van nieuwe auto’s wordt rekening gehouden met een minimale uitstoot van schadelijke stoffen.

4 duurzame labels voor rouwauto’s

Wij introduceren 4 nieuwe labels voor de eigen vloot aan rouwauto’s. Een deel van de huidige vloot wordt verduurzaamd en nieuwe, voornamelijk elektrische, auto’s krijgen een belangrijkere plek in het aanbod.

Dit zijn de 4 nieuwe labels van Van der Lans & Busscher:

  • Elektrisch: dit zijn de 100% elektrische voertuigen. De vraag naar deze auto’s neemt hard toe en er wordt geïnvesteerd in het uitbreiden van het aanbod.
  • Hybride: deze auto’s rijden deels op brandstof en zijn deels elektrisch. Op dit moment worden nieuwe volgauto’s gebouwd die hybride zijn om de uitstoot van niet alleen de rouwauto, maar ook van het volgvervoer, terug te dringen.
  • HVO 100: dit is een biologische en superschone brandstof, die op dit moment enorm in opkomst is. Hiermee wordt de uitstoot van schadelijke stoffen met minimaal 85% gereduceerd. Het is een bijna CO2-neutraal alternatief voor diesel en daarmee geschikt voor de auto’s in onze vloot die nog op dieselbrandstof rijden.
  • CNG: een aardgas en milieuvriendelijk alternatief voor alle soorten brandstof. Hiervoor is een speciale tank in de auto nodig. Dit ‘groene gas’ heeft een veel lagere CO2-uitstoot dan benzine en diesel en stoot veel minder fijnstof en stikstof uit.